چگونه محوطه ی ویلای خود را طراحی کنیم؟
همواره برای ساخت هر ویلایی یکی از مواردی که می بایست حتما به آن توجه شود و حین طراحی رعایت شود، طراحی محوطه ویلا است. این امر در تمامی ویلاها از طراحی ویلا در کردان که منطقه ای لوکس است گرفته تا طراحی ویلاهای معمولی در شمال کشور و غیره لازم الاجرا بوده و می بایست حتما حین طراحی به وسیله ی طراح مورد توجه قرار بگیرد.
ممکن است که شما با خودتان بگویید دیگر برای طراحی محوطه ویلا که نیازی نیست از قانون خاصی پیروی کنیم و هرکسی می تواند بنا بر آنچه سلیقه اش است تصمیم گرفته و محوطه ی ویلایش را آنطور که صلاح می داند و دوست دارد طراحی کرده و به مرحله ی اجرا برساند.
در حالی که این موضوع اصلا درست نیست و هنگام طراحی محوطه طراح می بایست یک سری اصول مشخص و معین را در نظر داشته باشد و براساس آنها نسبت به طراحی اقدام کند. این امر کمک می کند تا محوطه ی ویلا چشم اندازی جذاب تر و چشمگیرتر داشته باشد و طراحی آن حرفه ای تر به چشم بیاید.
در این مطلب قصد داریم مختصری راجع به اصولی که می بایست در هنگام طراحی محوطه ی بیرونی ویلا به آنها دقت ویژه ای شود به صحبت بپردازیم. با ما همراه باشید.
اصل های طراحی محوطه ی ویلا کدام هستند؟
برای این که طراحی محوطه ویلا به صورت حرفه ای و بر اساس قواعد معماری انجام شود می بایست طراح هر پروژه برخی از نکته ها و اصل ها را حتما رعایت کند. این اصول و قواعد شامل موارد زیر می شوند:
-
سایز معمول و منطقی را که با فضا تناسب داشته باشد حتما رعایت کنید.
-
استفاده از خطوط راهنمای فرضی برای کاربر برای دنبال کردن
-
دقت در طراحی باغچه ها
-
بهره گیری از آلاچیق در طراحی محوطه ویلا
حال هر یک از این موارد را به صورت مجزا توضیح می دهیم. با ما همراه باشید.
اصل نخست در طراحی محوطه ویلا: در نظر گرفتن ابعاد مناسب
به طور کلی اگر بخواهیم کلمه ی باغ را ریشه یابی کنیم به مفهوم حصار و محصور کردن یک محدوده می رسیم. برای همین است که هنگامی که طراحی محوطه ویلا را انجام می دهیم ابعاد آن را طوری در نظر بگیریم که حتما افراد استفاده کننده احساس کنند در فضایی محصور قرار گرفته اند.
این اصل از اصول روانشناسی رفتاری تبعیت می کند و این طور بیان می کند که اگر میان درازا و پهنای یک محیط تناسب یک به سه برقرار باشد کمک می کند تا استفاده کننده از آن فضا احساس امنیت داشته و حس کند در فضای مورد نظر محصور شده است.
این اصل علاوه برا این کار در جدا کردن فضاهای مختلف هم کاربرد داشته و این گونه مورد استفاده قرار می گیرد که اگر در فضایی بخواهیم دو کارایی مختلف را لحاظ کنیم باید آنها را با نسبت یک به سه در نظر بگیریم. نتیجه ی این کار این میشود که حس محبت بین دو فضای مجزا را برای افراد به وجود می آورد.
اصل دوم: بهره گیری از خط های راهنمای فرضی
در طراحی محوطه ویلا خط های راهنما آن دسته از خطوط ناپیدایی هستند که به صورت قراردادی و با چشم تعیین می شوند و آنها را به وسیله ی المان هایی که در فضای مورد نظر حضور دارند معین می کنند. از جمله ی این المان ها می توان به خود بنای ساختمان، درخت های موجود در آن، حوض و یا استخری که در محوطه قرار دارد و سایر المان هایی از این دست که در ساخت محوطه برای ویلا مورد استفاده قرار می گیرند اشاره کرد.
معمولا این خط های راهنما را می توان روی نقشه ای هم که برای مکان مورد نظر طراحی می شود نشان داد و این کار را می توان به کمک وصل کردن المان های مختلف به یکدیگر و یا پیدا کردن امتداد خط های این المان ها روی پلان مورد نظر به دست آورد. این خط های فرضی راهنما به محوطه ی مورد نظر نظم بخشیده و سبب ساماندهی شدن آن ناحیه می شود. علاوه بر این کمک می کند تا میان المان های مختلف موجود در فضا تناسب و هماهنگی به وجود بیاید.
اصل سوم: دقت در طراحی باغچه ها
یکی از مهم ترین المان ها در طراحی محوطه ویلا را می توان گل ها و گیاهان به شمار آورد. در نتیجه با توجه به اهمیتی که این المان ها در محوطه سازی باغ و ویلا دارند بهتر است حتما نهایت دقت و وسواس در چیدن و کاشت آنها به کار گرفته شود. یکی از عامل هایی که در این زمینه بسیار مهم است این است که طرح کلی باغچه چگونه باید باشد. پیش از این که کار اجرای طرح مورد نظر آغاز شود می بایست در پلان تعداد باغچه هایی که برای فضا در نظر گرفته شده است، محلی که این باغچه ها قرار است احداث شوند و نیز سایز آنها مشخص شود.
در ادامه و در فاز اجرا هم نحوه ی قرار گرفتن گیاهان کنار هم و ترتیب چیدمان آنها بسیار مهم می باشد. این ترتیب به این صورت است که نخست باید درخت ها را کاشت سپس به ترتیب نوبت به بوته ها رسیده و در نهایت هم گل ها می بایست کاشته شوند. این ترتیب کمک می کند یک آراستگی ظاهری مشهود به چشم بیاید.
اصل چهارم: بهره گیری از آلاچیق در طراحی
عموما ویلاها یکی از مکان هایی هستند که برای گذران اوقات فراغت چه در تعطیلات و چه در آخر هفته ها مورد استفاده قرار می گیرند. برای همین بهترین کار این است که برای آنها امکانات و تجهیزات راحتی و آسایش در نظر گرفته شود تا گذراندن این زمان در این فضا با لذت و آرامش توام باشد. یکی از المان هایی که در این راستا می توان در طراحی محوطه ویلا از آن بهره گرفت استفاده از آلاچیق در محوطه ی بیرونی ویلا است.
آلاچیق ها در مدل های مختلفی طراحی می شوند که می توان آنها را با در نظر گرفتن شرایط جوی منطقه انتخاب کرد. این آلاچیق ها می توانند بی سقف یا با سقف و حتی دارای دیوار و بدون دیوار باشند. حتی گاها در برخی منطقه های سردسیر که شرایط جوی به گونه ای است که هوا بسیار سرد است می توان از آلاچیق هایی استفاده کرد که کاملا سرپوشیده هستند.
فاصله آلاچیق از سازه اصلی
در برخی از انواع آلاچیق ها می توان از وسیله های گرمایشی مانند شومینه یا بخاری و غیره استفاده کرد. هنگام طراحی ویلا می بایست حتما دقت کنیم که مکان قرار گرفتن آلاچیق در جای معین شود. عموما آلاچیق ها را در قسمت میانی باغ طراحی می کنند و جای آن را طوری در نظر میگیرند که با بنای اصلی ویلا کمی فاصله داشته باشد.
یکی دیگر از موردهایی که در هنگام طراحی آلاچیق باید به آن دقت شود این است که دسترسی داشتن آلاچیق به سایر فضاها می بایست بسیار مناسب باشد. خصوصا نحوه ی دست پیدا کردن از آلاچیق به آشپزخانه ی ساختمان اصلی ویلا از اهمیت بالایی برخوردار است.
علاوه بر این عموما طراحان در صورتی که بودجه ی مناسبی در اختیار داشته باشند می توانند به تعبیه کردن یک اجاق گاز یا باربیکیو برای کبابی کردن غذاها نیز فکر کنند و اگر کارفرما به انجام این کار راضی بود حتما آن را در طراحی لحاظ کرده و سپس در صدد اجرای آن بر بیایند.
منبع: ویلا وایت
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.