آشنایی با مناطق کوهسار و جاذبه های گردشگری آن

شهر کوهسار یکی از شهرهای استان البرز بوده که در قسمت های جنوبی رشته کوه های البرز واقع شده است. از نظر موقعیت مکانی این ناحیه در سمت غربی استان و شهر تهران قرار گرفته است و در مسیر رفته از کرج به قزوین می توانید این شهر را در میانه ی مسیر دیده و از آن عبور کنید یا به آن وارد شوید.ساخت ویلا در کردان و کوهسار یکی از معمول ترین سرمایه گذاری ها بوده و افراد بسیاری به این کار مشغول هستند.به طور کلی ناحیه ی کوهسار فاصله ی زیادی با شهرهای تهران، کرج و قزوین ندارد و فاصله ی آن تا تهران هفتاد کیلومتر، تا کرج بیست و پنج کیلومتر و تا قزوین نیز هفتاد و پنج کیلومتر است. در ادامه به معرفی شهر و منطقه ی کوهسار پرداخته و در مورد جاذبه های کوهسار نیز صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

این منطقه در نزدیکی ناحیه ی لوکس منطقه کردان قرار گرفته است و به کمک آن کمی توانسته است خود را مطرح کرده و افراد در آن حضور داشته باشند.

جاذبه های کوهسار

معرفی جاذبه های کوهسار

منطقه ی کوهسار که در غرب استان البرز قرار گرفته است از تجمیع چند روستا به وجود آمده و مرکز آن خود شهر کوهسار است. این منطقه روستاهای بسیاری را شامل می شود که در بخش های چندار و برغان وجود دارند. از جمله ی این روستاها می توان به سیرود، اسپیداران ، ولیان ، گلین رود، آجین دوجین ، دوزعنبر، هرجاب ، روستای باستانی خوروین، ازنق ، شنده، بانو صحرا، کردان، باغبانکلا، جلنگدار، سیاهکلان، تالیان، علاقبند ، برغان، سیاه دره، ورده ، سنج، سُرهه، تکیه و آغشت اشاره کرد. این ناحیه جمعیتی بیش از بیست و دو هزار نفر را در خود جای داده است که شامل افراد روستاهای چندار، قلعه سلیمان خانی و غیره نیز می شود. منطقه ی کوهسار در سال هزار و سیصد و هشتاد و چهار از منطقه ی روستایی بودن ارتقا پیدا کرده و به شهر تبدیل شد و برای آن شهرداری و حریم های شهری به تاسیس رساندند.

ارتقا روستا به شهر

علت این که منطقه را از روستا به شهر ارتقا دادند عامل های مختلفی بود که برخی از آنها عبارت هستند از: موقعیت مکانی آن که مرکزیت بخش را در بر گرفته است، برخی ملاحظه های سیاسی، آهنگ بالای رشد جمعیت در این محدوده، الزام ارائه ی خدمات به سایر روستاهای نزدیک و غیره. همه ی این عامل ها در کنار یکدیگر سبب شدند تا کوهسار از یک منطقه ی روستایی به یک شهر تبدیل شود.

ارتفاع

این شهر در ناحیه ای واقع شده است که هزار و پانصد متر از سطح دریا بالاتر است. همچنین با توجه به این که این منطقه در ارتفاعات قرار گرفته است و اطراف آن با کوه احاطه شده است از آب و هوای خوبی برخوردار بوده و در تابستان ها بسیار معتدل و خوش آب و هوا بوده و زمستان های بسیار سردی را در پیش دارد.  در ادامه می خواهیم به جاذبه های کوهسار بپردازیم. با ما همراه باشید.

جاذبه های گردشگری ناحیه ی کوهسار کدام هستند؟

کوهسار یکی از شهرهای شهرستان ساوجبلاغ بوده و در فاصله ی سیزده کیلومتری آن واقع شده است. این منطقه از نظر طبیعت بسیار غنی و بکر بوده و مناطق دیدنی بسیاری را هم در خود جای داده است. جاذبه های کوهسار بسیار زیبا و دیدنی هستند که برخی از آنها عبارت هستند از:

  1. امامزاده عبدالله و صالح (ع)

  2. آبشار سیرود

  3. امامزاده موسی (ع)

در ادامه به بررسی هر یک از این جاذبه های کوهسار می پردازیم.

امامزاده عبدالله و صالح (ع)

یکی از جاذبه های کوهسار امامزاده عبدالله و صالح (ع) است. این دو امامزاده ی بزرگوار که در میان دوستداران اهل بیت جایگاه ویژه ای دارند و برخی از افراد بومی این منطقه در راستای بازسازی و ترمیم این امامزاده ها اقدام کرده اند. این دو امامزاده در زمان حکومت زندیه زندگی می کردند و قدمتی در حدود هزار سال دارند.  نام این اثر تاریخی در لیست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و لذا می توان اهمیت آن را درک کرد.

جاذبه های کوهسار

آبشار سیرود در ناحیه ی کوهسار

یکی از جاذبه های کوهسار را می توان آبشار سیرود که در این ناحیه واقع شده است به شمار آورد. این آبشار در قسمت شمال غربی ساوجبلاغ و نیز در بخش شمالی ناحیه ی کوهسار قرار گرفته است. آبشار سیرود از نظر موقعیت مکانی و مسافتی با شهر تهران چیزی در حدود صد کیلومتر اختلاف مسافت دارد. این آبشار در روستایی به همین نام واقع شده است که نوع روستا از انواع کوهستانی بوده و دارای چشمه های آب طبیعی بسیاری هم هست. در انتهای این ابشار یک رودخانه وجود دارد که امتداد آن از میان شهر عبور می کند.

مسیر رسیدن

برای این که بتوانید به این منطقه دسترسی پیدا کنید باید نخست به روستای سیرود که همانطور که گفته شد در قسمت شمالی شهر کوهسار واقع شده است و در فاصله ی هفتاد کیلومتری از کرج است مراجعه کرد.

جالب است بدانید حتی خود این روستا هم از جاذبه های کوهسار به شمار می آید و سکنه ای در حدود 100 نفر داشته که به وسیله ی کارهای مختلف از جمله کشاورزی، دامداری، انجام کارهای دستی و غیره امورات زندگی خود را میگذرانند. یکی از علت هایی که این روستا خیلی محبوب نشده است و تقریبا ناشناخته باقی مانده است این است که راه های آن هموار نیست و جاده ی آن بسیار خطرناک و وهم انگیز می باشد. پس از رسیدن به این روستا باید با طی کردن مسیری زیبا که از میان باغها  و صخره ها می گذرد به آبشار برسید.

جاذبه های کوهسار

این آبشار از قله هایی به نام های اخرک و پلنگ دره شروع می شود و کاملا مخالف تمامی رودخانه های ناحیه ی کوهسار که در زمستان سرد و طولانی آن یخ میزنند به هیچ عنوان یخ نزده و به صورتی با ابهت و زیبا به جاری بودن خود ادامه می دهد. این آبشار که شاید جذاب ترین منطقه ی گردشگری ناحیه ی کوهسار و یکی از محبوب ترین نقاط برای گردشگری در این ناحیه به شمار می آید در ارتفاعی برابر با دو هزار و دویست و پنجاه متری از دریا قرار گرفته است.

تابستان های این منطقه بسیار خنک و فرح بخش بوده و علاوه بر آب و هوای خوب می توانید از طبیعت زیبا و بکر آن و صدای پرندگان و چشم اندازی جذاب بهره مند شوید. بهترین فصل برای بازدید از این منطقه ی دیدنی بهار و تابستان است. چرا که به علت کوهستانی بودن در فصل های سرد و خصوصا زمستان این منطقه همواره دارای برف بوده و رفت و آمد به آن به شدت مشکل است.

جاذبه های کوهسار

امامزاده موسی

یکی دیگر از جاذبه های کوهسار امامزاده موسی است که قدمتی نزدیک به هزار سال داشته و از جمله ی جاهای بسیار مهم برای دوستداران اهل بیت به شمار می آید. امامزاده موسی از نوادگان امام موسی کاظم بوده و بسیار مورد احترام اهالی کوهسار است. محل این امامزاده ی بزرگوار در منطقه ای به نام خوروین بوده که در حوالی شهر کوهسار وقع شده است.

در سال های اخیر اهالی این منطقه با عشق و ارادتی که به اهل بیت داشته اند ساختمان این محل متبرک را ترمیم و بازسازی کرده اند و برای آن یک ضریح از جنس سنگ ساخته و نصب کرده اند. بر اساس تحقیقات افراد مشغول به کار در میراث فرهنگی پیشینه ی این بنا به دوران صفویان نسبت داده می شود.

2 پاسخ
  1. مرتضی بابایی
    مرتضی بابایی گفته:

    با سلام و خسته نباشید پروژه های مدرن و زیبا به امید همکاری

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *